Anijs (Pimpinella anisum L.)

150 150 Kruidenkenner
  • 0

Welk kruid kan ik gebruiken tegen winderigheid?

Zoals kummel en venkel doet anijs ook wat tegen winderigheid.

Winderigheid wijst erop dat je spijsverteringsorganen of verschillende verteringssappen niet optimaal op elkaar zijn afgestemd. Kummel, venkel en anijs (Pimpenella anisum) kunnen daarbij helpen.

Deze zaden maken brood, groenteschotels en aardappels ook lekkerder. En ik maak er thee van: ik meng de gekneusde zaadjes en neem er één theelepeltje van. Overgiet het met een kop kokend water en laat 10 minuutjes trekken. Zet er een dekseltje op. Zo krijg ik een sterk aftreksel. Ik drink twee kopjes per dag.

  • Post Tags:
AUTHOR

Kruidenkenner

All stories by: Kruidenkenner

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: