Boekweit (Fagopyrum esculentum)

150 150 admin
  • 0

Niet alleen tarwe en haver, maar ook boekweit hielden de mensen vroeger in topconditie. Boekweit stelde voor de boeren geen speciale eisen. Het groeide overal, waar de boer ook maar wilde. Maar boekweit had ook nadelen. Het bracht heel wat minder op dan tarwe en het liet zich verdomd moeilijk pellen. Daarom was boekweit iets duurder dan tarwe.
Als je een boekweitkoek wilt bakken, moet je de boekweit met ander meel mengen. In boekweit (zoals in maïs) zitten namelijk geen gluten die het boeltje aan elkaar houden.
Als je je wat slapjes voelt, eet dan maar eens wat meer boekweit. Voor kinderen die ferm uit de kluiten aan’t wassen zijn (je merkt dat als hun schoenmaat de 47 nadert), kan wat boekweit ook welkom zijn. Boekweit heeft een hoge voedingswaarde en zo’n heerlijke boekweitpannenkoek met perensiroop … die valt meer dan best mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.