Ananassalie (Salvia rutilans)

150 150 Kruidjes.be

In mijn tuintje staat een ananassalie-plant. Ik ben er erg blij mee, want vooral in de herfst en in de winter staat hij daar prachtig.
Ananassalie is een dankbare plant. Ik geniet er het hele jaar door van. Van de groene blaadjes maak ik thee. Ik snipper ze in de sla of verwerk ze in de cake. In de late herfst geniet ik met volle teugen genieten van de fel rode bloemen. Ook de thee krijgt een glimlach op zijn glazen pot, als je van die prachtige bloemen bij je theemengeling doet.

Ananassalie-attentie:

Deze plant is niet winterhard. Je moet hem dus in de winter binnenhalen. Dat is niet zo erg, want op die manier geniet je er binnen de hele winter lang van. Ik stek hem door een twijg met enkele blaadjes eraan te planten in een pot teelaarde die ik vermeng met zand.

  • Bericht-tag: