Citroen en sinaasappel: heerlijk fris en aangenaam

150 150 Kruidjes.be

We gebruiken allemaal wel eens een citroen of sinaasappel maar wist je dat ook de schillen vol verrassingen zit?


Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van citrus etherische olie, ook wel eens essentiële- of  essence genoemd. Weet wel dat je kilo’s en kilo’s nodig hebt om een flesje te vullen met etherische olie. Daarom is die ook duur. Je kan enkele druppels van deze olie zonder gevaar gebruiken in je bad, om te masseren of te verdampen. Gebruik altijd een basisolie, amandelolie bijvoorbeeld, waar je enkele druppels etherische olie aan toevoegt.

Sommigen gebruiken deze etherische olie  inwendig. Let daarmee op. Doe dat alleen onder begeleiding van een natuurarts. Het zou je meer kwaad dan goed kunnen doen.

Twee druppels van citroen  etherische olie op een zakdoek of kussen helpen bij reisziekte en zorgen voor een lekkere geur in de auto.

Aromalampje

Enkele druppels in een aromalampje brengen een prettige, frisse geur in huis. De etherische olie van citroen zuivert de woon- of werkruimte en maakt ze kiemvrij.

Potpourri

In potpourri’s en kruidenzakjes zitten vaak gedroogde citroen- en sinaasappelschijfjes verwerkt. Je kunt aan gedroogde blaadjes en bloemen enkele druppels etherische olie toevoegen. Dan ruikt het heerlijk in huis.

Natuurlijk geurtje

Een nare geur in huis verdwijnt door een stukje gedroogde sinaasappelschil op een metalen plaatje te verbranden. Gebruik liefst de schillen van onbespoten sinaasappels.

  • Bericht-tag: