Gehaktballetjes in saliejasje

150 150 Kruidjes.be

Je wil bij de aperitiefborrel een stukje vlees, dat bovendien ook nog lekker, gezond en licht is? Hier ga je:

  • Meng 750 g gehakt met 250 g platte kaas.
  • Doe er kruiden bij bijvoorbeeld verse of gedroogde tijm, marjolein, citroenmelisse, dragon, salie, lavas en grote engelwortel. Hoeveel kruiden er precies in moeten, hangt een beetje van je eigen smaak af. Ik doe van elk kruid 3 takjes of blaadjes erbij, maar minder kan natuurlijk ook. Dat hangt af van hoe mannelijk of mild je de borrelballen wil.
  • Voeg 10 eetlepels havermout toe.
  • Maak van het mengsel kleine balletjes.
  • Rol ze in gedroogde goudsbloemblaadjes gemengd met curry. Verse blaadjes kunnen ook, maar die mix je dan het best eerst fijn.
  • Bak ze op een niet te groot vuur in een beetje olijfolie. De blaadjes vlijen zich helemaal rond de balletjes.

Je kan ze ook in gemalen brandnetelpoeder rollen. Misschien heb je liever fijngemalen citroenmelisse.  Nog altijd niks voor jou? Wel, rol ze dan eens in paprikapoeder of curry.

Tip: deze balletjes zijn ook lekker bij een rijstschotel. Je kan ze ook serveren bij opgelegde krieken en grof brood.

%d bloggers liken dit: