Gehaktballetjes ingeknuffeld met kruidenpaneermeel.

150 150 Kruidjes.be

Lekker KRUIDENpaneermeel maak je in een handomdraai. Je gerechten kleven niet zo aan de pan (zeker als je havermout gebruikt) en de smaak is overheerlijk. De waardevolle stoffen in de kruiden heb je er gratis bij.

  • Mix droge broodoverschotjes of havermoutvlokken in je keukenmachine fijn.
  • Leg er een laag verse kruiden bovenop en mix opnieuw.
  • Voor visbereidingen kies je best voor dille, venkel, citroenmelisse .
  • Voor gehaktballetjes: tijm, rozemarijn, hysop .
  • Als ik geen kruiden bij de hand heb, doe ik er specerijen bij: curry, pilipili, nootmuskaat Leg een dikke laag kruidenpaneermeel op een bord en wentel je stuk vlees of vis erin. Bak het in een beetje olijfolie.

Droog het overschot van je paneermeel voor je het in een blik of glazen pot doet, anders schimmelt het vlug. Strooi het mengsel uit op een bakblik en laat het in een warme luchtoven op 30 °C drogen. Het kan ook in een bakje op de verwarming met een keukendoek erover.

Gehaktballetjes met een kruidige knuffeljas.

  • 750 g gemengd gehakt
  • enkele mespuntjes boter
  • 250 g kwark
  • 10 eetlepels havermout
  • 2 koffielepels afgestreken currypoeder
  • verse of gedroogde salie en heide
  • een fijngesnipperde ui
  • peper uit de molen
  • kruiden naar keuze
  • Meng het gehakt met kwark, havermout, curry-poeder, peper en ui.
  • Als alles goed onder en door elkaar zit, maak je balletjes.
  • Je draait ze in gemixte salie en ericabloemen, en bakt ze in de pan.
  • Regelmatig eventjes met de pan schudden voorkomt aanbakken.
  • Prik er een tandenstoker op en serveer op een schoteltje met kruidenblaadjes als ondergrond.

Deze balletjes zijn ook koud lekker als borrelhap bijvoorbeeld, maar het meest susses heb je als je serveert met rijst of puree. Misschien nog een sausje erbij en je scoort weer tegen honderd per uur.

%d bloggers liken dit: