Gezichtmasker met leem

150 150 Kruidjes.be

Een extraatje voor je gezicht

Verwen je gezicht eens extra in deze koude winterdagen. En doe het op een weldoende, goedkope, zuiverende manier. Dankzij een gezichtmasker met leem. Zeker als je rookt, of vaak in rooklucht zit, heeft je huid veel te verduren.

Je hebt voor deze verwennerij een kruidenaftreksel, witte leem en een borsteltje nodig. Ik garandeer je een zalig gevoel waarvan je drie dagen lang plezier hebt. Er bestaat witte en groene leem. De groene leem werkt agressiever dan de witte. Heb je een gevoelige huid of wil je de leem inwendig gebruiken, kies dan zeker voor witte leem.

Maak jouw gezichtmasker met leem

Uitwendig

Een kamilleaftreksel is altijd aan te rader en geschikt voor alle huidjes. Voor andere kruidenaftreksels moet je rekening houden met jouw huidtype.

Voor een normale huid:
brandnetel, jeneverbes, lindebloesem, munt, venkel en vrouwenmantel

Voor een droge en gevoelige huid:
gemalen lijnzaad (vlaszaadjes), heemst, huislook en smeerwortel

Voor een vette huid:
duizendblad, salie, citroenmelisse en fijngemalen venkelzaadjes

Aan de slag!

  • Overgiet de kruiden met koud mineraal- of regenwater (leidingwater bevat meestal chloor)  en laat langzaam aan de kook komen.
  • Laat 20 minuutjes trekken.
  • Zeef de kruiden eruit en doe voor een gezichtsmasker een theelepel aftreksel bij een eetlepel leem.
  • Roer alles tot een sneuïg papje.
  • Smeer de leem met een dik penseel op je gereinigd gezicht en wacht tot die opgedroogd is. Volg daarbij de instructies op de verpakking en laat de leem niet langer zitten dan aangegeven.
  • Komen er barstjes in jouw gezichtsmasker met leem en begint het te trekken? Dan is het tijd om met lauw water je gezicht af te spoelen. Als je een heel gevoelige huid hebt mag de leem maar even laten zitten of is een leemmasker voor jou geen goed idee.
  • Gebruik een speciaal make-up sponsje of een waslapje om de leem, met kleine draaibewegingeng, weg te halen.
  • Als alle leem afgewreven is, smeer je een dagcrème op je gelaat en loop je niet dadelijk naar buiten in de kou want je poriën staan nu ver open! Blijf daarom een goed half uurtje binnen en lees nog wat in … een van mijn kruidenboeken! Interessant!
  • Als je nog leem over hebt na behandeling, giet je wat aftreksel over de leem. Zo kan je die nog even bewaren.

Na zo een gezichtmasker met leem heb je drie dagen plezier van een zalg zacht perzikhuidje. Echt waar!

Zo je gebruik je leem inwendig

Je kan je ook inwendig zuiveren met leem.
Leem is een uitstekend middel om reinigingsprocessen van de spijsverteringsorganen te bevorderen, bijvoorbeeld tijdens een vastenkuur.

Zet tijdens de nacht een glas water met een theelepel witte leem klaar.

De eerste week drink je ’s morgens alleen het water en gooi je de leem weg. De tweede en de derde week drink je zowel het water als de leem op, daarna stop je een week.

Je kunt ook twee weken achter elkaar alleen het water drinken, dat stimuleert het immuunsysteem, verhoogt de weerstand en verbetert de conditie.

Let op als je medicatie neemt. De stoffen die je nodig hebt zouden ook kunnen weggenomen worden door de leem. Zorg dat er voldoende tijd zit tussen je medicatieinname en het leemwater opdrinken.