Heksenprotten vol havermoutvlokken

150 150 Kruidjes.be

Havermout zit vol eiwitten, koolhydraten, sporenelementen en stabiele B-vitamines. Je uithouding-en concentratievermogen gaan erdoor op vooruit. IJzer en calcium knappen je bloed op. Havermout stimuleert het geheugen en zorgt voor een groot uithoudingsvermogen.

Onze voorouders zeiden terecht: ‘Een bord havermout is een biefstuk waard ‘.daarom is het een goed idee om havermoutkoekjes te maken voor je kroost. Ik heb er zelfs een leuke naam bij bedacht HEKSENPROTTEN.

Havermoutkoekjes met maanzaad maak je zo

  • 300 g bakboter
  • 500 g havermout of 300 g havermout en 200 g muesli
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g bloem
  • 2 theelepels afgestreken bakpoeder
  • maanzaad
  • Laat de bakboter in een grote kookpot smelten maar niet bruin worden.
  • Doe er havermout en muesli bij (alleen havermout kan ook).
  • Laat 1 minuut op het vuur staan, terwijl je met een houten lepel roert.
  • Neem de kookpot na 1 minuut van het vuur.
  • Mix in een kom de eieren met de suiker.
  • Weeg in een andere schaal de bloem af en doe er het bakpoeder bij.
  • Roer het eiermengsel met een houten lepel door de havermout (en muesli).
  • Voeg er nadien de bloem bij.
  • Leg anti-aanbakfolie op de bakplaat en maak met twee koffielepels hoopjes.
  • Leg ze op 3 centimeter afstand van elkaar op rijtjes.
  • Leg op elk koekje een beetje maanzaad.
  • Bak ze 15 minuutjes op 180 °C tot ze goudgeel zijn.
  • Bericht-tag:
%d bloggers liken dit: