Kruidenthee met specerijen: versterkend én lekker

150 150 Kruidjes.be

Niet iedereen lust thee. Eerlijk … ik ben ook niet weg van onze klassieke soorten thee. Zo ’n theebuiltje met zwarte of andere thee, weet je wel. Maar een zelfgemaakte kruidenthee met specerijen is iets anders. Dat lust ik wel. Mijn favoriet in deze coronatijd is een heerlijk kopje met een mengeling van citroenverbena of munt, kurkuma, zwarte peper, 3 kruidnagels en 2 schijfjes citroen en schijfjes gember. Verse kurkuma vind je soms moeilijk in originele vorm, maar geen nood: in poedervorm is die overal te krijgen. Ik doe er altijd wat peper bij, want dan verhoog je de kurkumawerking. Kruidnagel, munt en citroenverbena geven de smaak een extra boost. En daar kan dan eventueel wel een beetje zwarte of groene thee bij.

Kruidenthee met specerijen

Kruidenthee met specerijen

Dit grote smakenfeest in je theepot verhoogt je immuunsysteem. Meer weerstand in deze tijd is fijn meegenomen. Het enige wat je moet doen is van de kook af water op de kruiden- en specerijenmengeling gieten en het heerlijk ruikende festijn ongeveer 10 minuutjes laten trekken. Deze mengeling heeft iets langer tijd nodig om zijn smaak af te geven. Maar laat me je ondertussen nog iets interessants vertellen over kurkuma en gember! Die steunen ons op allerlei vlakken. Je kan zonder probleem 10 zaken vinden waarvoor ze goed zijn. Ideaal om je te sterken in deze moeilijke tijden.

Ontdek nog veel recepten in 'Daniëlles Kruidenomnibus'

Trakteer jezelf op kruidenthee met specerijen

Genieten van deze thee kost geen enkele moeite en als mijn theepot leeg is, giet ik er nog eens eenzelfde hoeveelheid water op. Iemand vertelde me onlangs dat ze in China ’s morgens thee zetten en die de hele dag door aanvullen met water. Op ’t einde van de dag zal de smaak wel enigszins anders zijn, denk ik dan, maar geef toe, het blijft een goed idee. Ook al vul je je theekan maar één keer bij! Als je de thee dan nog in een gezellige pot doet, smaakt hij nog lekkerder!