Maïs: vol vochtafdrijvende verrassing.

150 150 Kruidjes.be

Soms heb je echt teveel vocht in je lichaam. Daar is aangepaste medicatie voor maar je kan het ook eens op een natuurlijke manier proberen en dat gaat zo:

  • Trek de baard of ‘stempels’ van de maïs (Zea mays), terwijl die nog fris en groen is. Dat kan van juni tot augustus. Je hebt dan bruin-groene haartjes in je hand.
  • Droog je pluksel op een warme, donkere plek. Als alles goed droog is, snij je de baard in stukjes. (Je kan dit gedroogd kruid ook in de kruidenwinkel kopen).
  • Neem hiervan een koffielepel en overgiet met water (net van de kook af) .
  • Laat 5 minuten trekken en je waardevolle thee is klaar.
  • Zeef de haren eruit en neem kleine slokjes in de loop van de dag. (Drie kopjes thee per dag is voldoende).

Onze voorouders dronken deze thee, als ze last hadden van reuma en jicht, of problemen met de urinewegen, bedplassen of oedeem. Chinese onderzoekers toonden aan dat deze thee voor een betere werking van de gal en meer galproductie zorgde. Zij gebruikten de thee om gal te verdunnen. Ook Franse kruidenkenners gebruiken de thee van maïsbaard om de gal te verdunnen en zo de galstroom te vergroten. De thee drijft vocht af, maar spaart mineralen. Als je andere vochtafdrijvende thee gebruikt, moet je opletten dat je niet te veel waardevolle mineralen verliest, want die spoel je gewoon mee weg. Als je één kop thee drinkt, plas je zeven koppen vocht. Je moet de thee wel een tijdje gebruiken voor je een goed resultaat krijgt. En dan maar plassen! Na drie weken moet je de kuur een week stopzetten.

  • Deze thee zorgt ervoor dat moeilijke plassers weer iets gemakkelijker kunnen. Eventuele steentjes in de blaas kunnen oplossen en blaasontstekingen krijgen een helpende hand. Maïsbaardthee helpt reuma, hart- en nierstoornissen voorkomen.
  • Dames die een kindje verwachten en daardoor last hebben van opgezwollen benen kunnen deze thee drinken, maar niet meer dan twee kopjes per dag.
  • Jonge kinderen en oudere mensen die last hebben van bedplassen kunnen heil vinden bij maïsbaardthee. Neem hiervoor alle twee tot drie uur een theelepel van deze thee.

In veel gevallen helpt deze drank, maar speel zelf nooit doktertje. Ga naar de arts als je een ernstige kwaal hebt. Vertel je huisarts dat je het wilt proberen met deze thee. Dan kan hij de evolutie mee in ’t oog houden.

  • Bericht-tag: