Scones met wilde bessenjam en wipped cream.

150 150 Kruidjes.be

Wat is er lekkerder dan Engelse scones met wilde bessenjam en slagroom. je bent niet in Engeland geweest als je niet in zo’n scone beet. Nog nooit van gehoord? een scone is een broodje dat eigenlijk oorspronkelijk uit Scotland komt. Je kan ze gelukkig ook zelf maken om ze bij een ontbijt of high-tea te serveren.

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 50 g boter
  • 1,5 dl gewone of karnemelk
  • enkele takjes tijm (vers of gedroogd)
  • Leg een stuk boterhammenpapier op je bakblik. Als je dat niet bij de hand hebt, dan kun je je bakblik boteren en met bloem bestuiven.
  • Doe het gezeefde bakmeel, het bakpoeder en het zout in een kom.
  • Meng de boter met je vingers door de bloem tot je een kruimelige massa krijgt.
  • Doe er nu de karnemelk met kleine geutjes bij en kneed tot je een homogene deeg hebt.
  • Rol je deegklomp uit met een deegrol.
  • Doe eerst een beetje bloem op de rol om kleven te voorkomen. Je deeg is nu 1 cm dik.
  • Neem een speciale steker van vijf cm diameter (met een klein glas gaat het ook) en maak kleine ronde schijfjes.
  • Leg ze op je bakblik.
  • Doe op elke scone nog wat tijmblaadjes.
  • Verwarm je oven ondertussen tot 200 °C.
  • Bak de scones in het midden van je oven gedurende 10 tot 15 minuutjes. Als ze lichtbruin zijn, mogen ze eruit. Ze moeten in het midden nog smeuïg zijn.

Je kunt de scones invriezen. Warm ze net voor gebruik even op in de oven. Ze zijn dan wel iets droger, maar dat kan de pret niet bederven. O ja, vergeet geen heerlijke wilde bessenjam en opgeklopte slagroom. Dat hoort er echt bij.

%d bloggers liken dit: