Stoppen met roken

150 150 Kruidjes.be

Stoppen met roken is een werk van … lange adem. Je hebt er wilskracht voor nodig. Maar er zijn verschillende natuurlijke hulpmiddeltjes om de beproeving minder zwaar te maken. Al zijn het uiteraard geen tovermiddeltjes. De belangrijkste schakel , dat ben jij. Vertrouw op vijf natuurlijke helpers.

Jouw ‘stoppen met roken’-kwintet

Haver (Avena sativa) wordt met succes gebruikt voor tabak- en morfineverslaafden. In ontwenningsklinieken boeken ze met havermout heel goede resultaten. Het is erkend als een natuurlijk antidepressivum. De kalmerende werking van haver helpt om spanning, moeheid en zenuwen te verlichten. Het heeft ook effectieve antioxidante eigenschappen.

Zoethout gebruiken ze al eeuwen lang als een tonic en als een verzachter voor verkoudheden, hoest, en een pijnlijke keel. Het kan helpen om opgebouwde giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen, omdat de lever dit afval dan beter filtert. Zoethout kan ook helpen bij moeheid en depressie.

Pepermunt stimuleert de circulatie en helpt de zenuwen kalmeren. De zuiverende eigenschappen vernieuwen, herstellen en verjongen zowel de geest als het lichaam. Pepermunt maakt ook de longen en de luchtwegen vrij, wat ademhalen gemakkelijker maakt.

Eucalyptus wordt vaak gebruikt bij astma en andere ademhalingsproblemen. De olie die ze uit Eucalyptus trekken heeft veel genezende eigenschappen en is nuttig bij de behandeling van longziektes, verkoudheden en een pijnlijke keel.

Je nood aan nicotine vermindert met Ginseng (Panax ginseng), grote weegbree (Plantago major), glidkruid (Scutellaria baicalensis), bosbes (Vaccinum myrtillus) en druif (Vitis vinifera) verminderen de ontwenningsverschijnselen en ondersteunen het zenuwstelsel.