Verfrissende meidoornbloesemthee

150 150 Kruidjes.be

Thee van meidoornbloemen is bijzonder goed voor het hart. De meidoornstoffen helpen je bloeddruk regelen en je hartspier versterken.

Als je thee wilt maken van de meidoornbloesems, dan moet je op de loer gaan liggen en rap zijn. De bloemen mogen maar zo groot zijn als een luciferknopje. Dat is het moment om de hagelwitte bloemen, dus niet de gecultiveerde rode, te plukken en te drogen.

Het oogstmoment is bijzonder kort. Afhankelijk van het weer zijn de bloemen soms binnen de drie dagen helemaal ontloken. Pluk de bloemen daarom dadelijk als ze groot genoeg zijn op een droog moment.

Doe een plukje van de gedroogde bloemen, samen met een schijfje citroen, in je theekop. Kook water en laat dat drie minuutjes afkoelen. Giet het erover. De bloemen zijn iets te teer om ze dadelijk te overgieten met het kokende water.

Laat niet langer dan 5 minuutjes trekken en zeef de bloemen dan eruit. Deze thee ruikt niet zo heel lekker. Sommigen vinden zelfs dat hij wat naar vis … stinkt. Dat vind ik echt overdreven. In elk geval de smaak mag er best zijn. Eventueel kun je er nog een lepeltje honing aan toevoegen als je thee drinkklaar is.

 

 

  • Bericht-tag: