Tussenhapje met vogelwikke

150 150 Kruidjes.be

Vandaag 26 mei vloog familie koolmees weg: de vogelwikke-lingen des levens. Dagen waren ze in de weer. Pa en ma door hapjes aan te vliegen en de kleintjes met te piepen ik, neen ik, neen ikke. Het was een vertrouwd gezicht en een rustgevend geluid maar vandaag vlogen ze uit. Vijf op een rijtje net als valschermspringers uit een vliegtuig. Pa en ma spoorden hen aan met een speciaal vogeldeuntje ‘kom op, jullie kunnen het, komaan, niet treuzelen. Daarna volgden er nog een paar kapriolen en salto’s en toen vlogen ze over de afsluiting de wijde wereld in. Pa ging nog eens kijken of iedereen uit zijn kot was en vloog toen ook weg.

vogelwikke

Vogelwikke geeft je vleugels

Speciaal voor hen maak ik een hapje met vogelwikke. Dat zou ook gekund hebben met vogelmuur maar die hebben niet zo’n leuke schattige blauwe bloemen in de vorm van een vogeltje en kijk eens naar hun bekje. De kleine bloemen, die in een tros aan de stengel hangen, doen me denken aan die ‘koolmeespietekes’. Midden in coronatijd zorgden ze ervoor dat we blij waren met onze ‘kot’ situatie. Ze maakten de voorbije periode uniek. Goede vlucht en have a nice life, vlieg een nieuwe wereld in. Dat doen wij binnenkort ook.

Ontdek nog veel recepten in 'Daniëlles Kruidenomnibus'

Hard gekookt eitje met vogelwikke

Speciaal voor hen, snij ik een gekookt ei in twee en versier het met vogelwikkebloemen. Eens uitgebloeid kan je de vogelwikkepeulen, die uit de bloemen groeien ook opeten. Ze smaken een tikkel bitter maar zijn best lekker.

Leg de eitjes met Viccia Craccaop een slaschotel en serveer met kruidenmayonaise. Hoe je die maakt zie je in een van mijn vorige blogs. Smakelijk en geniet ervan.