Weg met muggen

150 150 Kruidjes.beJe hebt ze misschien in huis, de muggensprays, -kaarsen, -wierook … maar toch mis je dat eenvoudig middeltje om gezond, zonder gezoem in te slapen.

Een aantal planten kunnen  zeker helpen tegen de muggen:

Citroengeranium, citroenmelisse, lavendel, pepermunt en eucalyptus. Plant deze muggenweerders onder je slaapkamervenster als dat mogelijk is.

Vroeger hingen de mensen een bos boerenwormkruid boven hun bed om de middeleeuwse muggen op veilige afstand te houden. De 21ste-eeuwse muggen willen wel eens vergeten, dat ze eigenlijk niet van boerenwormkruid houden …

Volkswijsheid dicteert dat insecten het onder een okkernoten- of walnotenboom heel ongezellig vinden. Je zal ze er niet vaak aantreffen. Sommige slimmeriken proberen nu met okkernotenbladeren de muggen van het lijf te houden. Je moet de bladeren kneuzen en regelmatig verversen. maar als er een walnotenboom in de buurt van je huis staat heb je  geen of in elk geval veel minderlast van muggen.

Etherische olie

Cymbopogon winteratus of Cymbopogon nardus met andere woorden Citronella of citroengras etherische olie helpt vlug en doeltreffend, als je er op een verstandige manier mee omspringt. Als je er te veel van gebruikt, zal de geur je vlug irriteren of bedwelmen. En als je echt niet snapt dat één druppeltje genoeg is, kan je er zelfs van in shock geraken.

Etherische olie van citroengeranium, citroenmelisse, eucalyptus, pepermunt, neem (Indiaanse olie), tea tree, ceder en lavendel kan ook een handje helpen.

Muggentips

Tip 1: Wat zou je denken van prinsheerlijk slapen onder een muskietennet?

Tip 2: Hang buiten grote plastic zakken met water. Draai die op tot een ballon. De muggen zien zich weerkaatst in de ballonnen, maar dan wel 100 keer groter. Ze schrikken zich rot en nemen ‘de vleugels’.

En word je dan toch nog gestoken door een onverschrokken, heldhaftige mug, smeer dan wat ui op de zere plek. De pijn en infectie verminderen.